Projecten

Projecten

Hieronder zijn verschillende projecten te vinden welke door Corten Staal Twente zijn uitgevoerd.

Cortenstaal Wereldtijdboom Holten

Op het stationsplein van Holten is de Cortenstaal Wereldtijdboom geplaatst, als sluitstuk van de wandelroute 'Wereldtijdpad'
Het ontwerp van de Wereldtijdboom is bedacht door Floor Loy van de Stichting Wereldtijdpad. De technische uitvoering ervan is samen met Floor Loy uitgewerkt, tot en met de plaatsing aan toe.
Tussen de panelen van het kunstwerk zijn 51 kubussen aangebracht, waarop elk jaar een nieuwe gebeurtenis uit dat jaar wordt toegevoegd.

Cortenstaal Gevelbeplating Ootmarsum

Voor Lammerink Installatiegroep in Ootmarsum is ca. 130m2 wand bekleed met gevelbeplating van COR-TEN® staal.
De beplating is in dezelfde stijl doorgezet als de blauwe Colorbel beplating, met zichtbare bevestiging. De achterliggende houtconstructie is met zwarte folie bekleed, zodat de naden zwart kleuren. 
De 3mm dikke platen zijn laag voor laag opgehangen met behulp van een hoogwerker. Na de montage zijn de panelen voorbehandeld, zodat de roestlaag direct gevormd wordt.

Cortenstaal Haardbekleding in Enschede

Bij de verbouwing van particuliere keuken in Enschede is een doorkijkhaard bekleed met COR-TEN® staal. Tevens het plafonddeel en het decoratieve opslag gedeelte van de haard zijn bekleedt. Na plaatsing zijn de delen zorgvuldig voorbehandeld, om de roestlaag binnenshuis zo egaal mogelijk te krijgen. Uiteindelijk zal het staal nagenoeg niet afgeven.

Cortenstaal Wandbeplating Bussum

In de tuin van een luxe villa in Bussum zijn betonnen keerwanden bekleedt met 3mm dikke COR-TEN® staalplaten. De bovenranden zijn dubbel omgezet en vallen over de bovenrand van de betonwand. De platen zijn ter plaatse aan elkaar gelast.
De platen zijn over de hele lengte aan de wand verlijmd, zodat ze strak tegen de betonconstructie aanzitten. Na de montage is de beplating voorbehandeld, zodat de roestlaag direct gevormd werd. 

Cortenstaal Monument Gemeente Hengelo

In opdracht van de gemeente Hengelo is een monument vervaardigd en geplaatst in de wijk Klein Driene in Hengelo (O). Op de drie borden staat informatie over de geschiedenis van de wijk. Het monument is officieel door de wethouder onthuld tijdens de opening van de Open Monumentendag 2016.
Het 10mm dikke Cor-Ten staal is lasergesneden en vervolgens in elkaar gelast. Het geheel bestaat uit twee helften, welke ter plaatse aan elkaar gemonteerd zijn. Ten slotte zijn er betonpoeren gestort, waarop het geheel gefundeerd is.

Cortenstaal Bloembakken in Showtuin Heideveld te Wezep

Voor de showtuin van Heideveld BV te Wezep zijn circa 20 bloembakken van COR-TEN® staal geleverd, in verschillende vormen en afmetingen. Daarnaast is bij de ingang een adreszuil geplaatst, waarin ook de bestaande RVS brievenbus in opgenomen is.

Cortenstaal Verdiepte Tuinranden

In een particuliere tuin zijn verdiepte tuinranden van COR-TEN® staal aangebracht. De randen scheiden het gras van de borders. Een robotmaaier zorgt er vervolgens voor dat het gras strak langs de randen gemaaid wordt.
De strips zijn 150mm hoog en 3mm dik. Deze worden onder het maaiveld gekoppeld door middel van overlappende koppelplaten. Op deze manier zijn perfecte glooiingen aan te brengen, ook ter plaatse van de koppelplaten. Het is tevens mogelijk om lichte hoogteverschillen op te vangen.

Cortenstaal Elementen Oude Begraafplaats Bornsestraat Hengelo

In opdracht van de gemeente Hengelo zijn verschillende elementen van COR-TEN® staal geplaatst op de oude begraafplaats aan de Bornsestraat. Begin 2015 zijn op deze begraafplaats opgravingen gedaan van het oude kerkje dat er van 1545 tot 1839 gestaan heeft. 
Tijdens de opening van de Open Monumentendag 2015 zijn deze elementen officieel geopend door de wethouder en een afgevaardigde van de Provincie Overijssel.

Grondplaten
De funderingen waar het kerkje ooit op heeft gestaan zijn weergegeven in COR-TEN® staal grondplaten, in de paden over de begraafplaats. In totaal zijn er zeven stuks geplaatst, zodat de exacte plaats en ingang van het kerkje goed zichtbaar zijn.

Zuil
Midden op de begraafplaats is een COR-TEN® staal zuil geplaatst, waarin de opgegraven stukken van het kerkje zichtbaar zijn. Boven in de zuil is een afbeelding geprojecteerd, waardoor de juiste plaats en grootte van het oorspronkelijke kerkje te zien zijn.

Informatiebord
Bij de ingang van de begraafplaats is een informatiezuil geplaatst met daarop allerlei informatie over de oude begraafplaats zelf.